fbpx

Hotel Indigo Den Haag – Viering Prinsjesdag

Deze historische gelegenheid, die elke derde dinsdag in september plaatsvindt, markeert de opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal – de Eerste en Tweede Kamer. Het is een dag waarop de natie samenkomt om te zien hoe de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar worden onthuld. En waar kun je dit grootse evenement beter meemaken dan in het hart van Den Haag, in het prachtige Hotel Indigo?

Elk jaar spreekt de Koning der Nederlanden de Troonrede uit, waarin de belangrijkste initiatieven van de regering voor het komende jaar uiteengezet worden. Deze gelegenheid vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, een elegante en historische locatie. Er zijn belangrijke gasten aanwezig. Koningin Máxima, Prinses van Oranje, Prinses Alexia, Prins Constantijn en Prinses Laurentien vereren dit evenement vaak met hun aanwezigheid.

Het schema

  1. 11:30 uur – De Grote Optocht begint: De leden van de Eerste en Tweede Kamer vertrekken vanuit de tijdelijke parlementsgebouwen naar de Koninklijke Schouwburg.
  2. 12:00 uur – Militaire eerbetoon: Bij de Koninklijke Schouwburg stelt een militaire erewacht zich op, wat een vleugje grandeur toevoegt aan de procedure.
  3. 12:45 uur – Aankomst van hoogwaardigheidsbekleders: Het comité van inkomende en uitgaande personen, de vicepresident van de Raad van State, de voorzitter van de Senaat en de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers arriveren bij de Koninklijke Schouwburg.
  4. 13.00 uur – Verenigde Vergadering: De voorzitter opent de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal, waarmee de dag officieel begint.
  5. 13.00 uur – Koninklijke Optocht: De Koninklijke stoet vertrekt vanaf Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg.
  6. 13.20 uur – De Troonrede: Dit is het hoogtepunt van de dag. De Koning, Koningin Máxima en andere koninklijke hoogwaardigheidsbekleders arriveren bij de Koninklijke Schouwburg. Hier onthult de regering haar meest cruciale plannen voor het komende jaar.
  7. Rond 14.00 uur – Balkonoptreden: Na de Troonrede gaat het koninklijk gezelschap terug naar Paleis Noordeinde, waar ze op het balkon verschijnen.
  8. 15.00 uur – Presentatie van de begroting: De minister van Financiën overhandigt het koffertje met de Begrotingsnotitie en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

Prinsjesdag in Den Haag is een feest van traditie, koninklijkheid en de toekomst van het land. Ons hotel ligt in het hart van Den Haag en biedt de perfecte plek om de gebeurtenissen van die dag in stijl en comfort bij te wonen.

Dus, maak je plannen, boek je verblijf in Hotel Indigo – Den Haag en beleef Prinsjesdag als nooit tevoren. Dit is een evenement dat traditie met de huidige tijd combineert, een interessante dag die je niet wilt missen.

Ean kamer boeken

Prachtig hotel met een top-team, ontbijt en locatie. We komen zeker terug!

Booking.com

Volg ons op Instagram

Blog

Welkom in Den Haag

Social Media

Volg Hotel Indigo The Hague