fbpx

The Gold Bar

Beleef de roaring 1920’s met een bezoek aan The Gold Bar, een voormalige bankkluis waar vroeger daadwerkelijk goud werd opgeslagen.

Leun achterover en ontspan terwijl getalenteerde mixologists eigenzinnige, verrukkelijke cocktails maken, waarvan u sommige misschien nog nooit hebt gezien of geprobeerd. Geniet van de sfeer van onze bar in het stadscentrum. Een speakeasy sfeer en rustige jazz tonen dragen bij aan de sfeer en geluiden van deze ontspannende en unieke ontsnapping aan de werkelijkheid.

Saillant detail hier is dat het verhaal de ronde doet dat de bank ooit verbonden is geweest met het Paleis middels een gang. Alles wijst erop dat deze uitkwam in de ruimte die tot speakeasy bar is getransformeerd.

Deze gezellige bar is geopend voor gasten van ons hotel en daarbuiten. Bereikbaar via een verborgen trap vanuit onze lobby. Vraag één van onze teamleden om de routebeschrijving! Wij nodigen u van harte uit in The Gold Bar van woensdag t/m zaterdag tussen 17:00 en 00:00 uur*

*Let op: de openingstijden van The Gold Bar kunnen variëren, afhankelijk van privé-evenementen.

Heeft u een vraag over The Gold Bar, een event dat u wilt organiseren of heeft u een andere vraag? Neem contact op met: info@indigothehague.nl

Een tafel reserveren
Bekijk menukaart

 

a

De Geschiedenis van The Gold Bar

Den Haag is doordrenkt van een rijke cultuurhistorie, bij onze Gold Bar is dat niet anders. Vanaf het moment dat je binnenkomt, waan je je meteen terug in een speakeasy uit de jaren 20.

Geïnspireerd door het verbodstijdperk in de Verenigde Staten zijn speakeasy bars gehuld in mysterie en omarmen ze hun unieke, vintage esthetiek.

Gelegen in de kluis van de voormalige bank, zijn de rode fluwelen en gouden accenten die overal in The Gold Bar te zien zijn een knipoog naar de bankgeschiedenis van het hotel. Andere kenmerken van deze historische bank blijven bestaan: het zou voor bezoekers moeilijk zijn om de gigantische deur te missen die naar The Vault leidt.

De kluis werd oorspronkelijk gebouwd om de goudreserves van het land te huisvesten en kon meer dan 7000 goudstaven bevatten. In tijden van burgerlijke onrust zou The Vault worden gebruikt als noodopvangcentrum en werd ooit gebruikt door de koningin en haar kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun toevlucht zochten. Tegenwoordig is The Vault nog steeds uitgerust met de originele deuren van de bankkluis en wordt het gebruikt voor het organiseren van evenementen voor degenen die een eigenzinnige achtergrond voor hun feest willen.

Als je een van de meest unieke bars in Den Haag wilt ervaren, bezoek dan The Gold Bar en probeer een van onze heerlijke cocktails.

Een tafel reserveren

Personeel is altijd behulpzaam. Bar is 5 sterren.

Booking.com

Volg ons op Instagram

Blog

Welkom in Den Haag

Volg Hotel Indigo The Hague