fbpx
The Hague Skyline
Den Haag heeft een rijk cultureel aanbod, met een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn!

 

Escher in Het Paleis

Dit voormalige Winterpaleis is gewijd aan het werk van M.C. Escher, een Nederlandse graficus die bekend staat om zijn zogenaamde onmogelijke tekeningen. Interactieve tentoonstellingen tonen zijn unieke stijl en verkenning van symmetrie op een manier die door geen ander is vertoond.

Het Lange Voorhout Paleis dateert uit de 18e eeuw, dus verwacht verbazingwekkende architectuur en prachtige interieurs als u door de zalen loopt. De balzaal herbergt grote kroonluchters en geometrische patronen op parketvloeren.

In de voormalige keuken van koningin Emma is nu een café gevestigd, waar het hele weekend dranken en snacks worden geserveerd.

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de kunstenaar Maurits Cornelis Escher werd geboren. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. Dat vieren Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag met maar liefst vier tentoonstellingen.

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een kunstmuseum waar het beste van de Nederlandse schilderkunst wordt tentoongesteld. De galerie toont stukken uit de barokperiode van kunstenaars als Vermeer en Rembrandt, beide invloeden op de bekende Vincent van Gogh.

Dit museum ligt in het historische centrum van Den Haag, op slechts 8 minuten lopen van het hotel. Onder de 19 jaar betaalt u geen entree en de galerie is 7 dagen per week geopend.

De brasserie ter plaatse biedt moderne gerechten geïnspireerd op schilderijen en alle ingrediënten zijn vers geteeld, dus een perfecte lunch voor de fervente fijnproever.

Letterkundig Museum

Dit museum is een eerbetoon aan de Nederlandse literatuur en bestaat uit verschillende werken van Nederlandse schrijvers. Alle vormen van schrijven zoals manuscripten, liefdesbrieven, illustraties en kinderboeken kunnen hier worden bekeken. In het museum worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden over belangrijke actuele gebeurtenissen in de literatuurwereld.

Er is ook het Kinderboekenmuseum dat zich uitstrekt over 3 verdiepingen en perfect is voor een educatief dagje uit. Het museum is een interactieve ervaring met leeshoeken, binnenspeeltuinen en personages uit populaire boeken. Geschikt voor alle leeftijden, iedereen kan meedoen met deze moderne manier om leren leuk te maken.

Vanaf onze centrale locatie is dit meeslepende dagje uit een ontspannende wandeling van 20 minuten via een mooie route door een plaatselijk park.

 

Kunstmuseum

Het Kunstmuseum, wederom gelegen in het hart van Den Haag, is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse kunst. Dit museum heeft alles van beeldhouwwerken tot foto’s, in totaal maar liefst 150.000 stuks. Hoewel andere kunstmusea in Den Haag zich richten op één bepaald tijdperk, heeft het Kunstmuseum alles, met werken die teruggaan tot de 14e eeuw.

Zelfs als kunst niet uw ding is, mag u een bezoek niet missen. Het gebouw, ontworpen door een pionier van de 20e-eeuwse architectuur, heeft een grote centrale hal met een groot glazen dak dat zorgt voor natuurlijk licht in alle ruimtes. Het prachtige gebouw heeft een café en een restaurant met een binnenplaats voor gebruik bij mooi weer.

 

Kom overnachten in Hotel Indigo – Den Haag en verken vandaag nog de musea!

 

Een kamer boeken

Je kon niet beter doen voor de locatie als naast de plaats en dus minder dan 1 km van de belangrijkste musea.

Ian, TripAdvisor

Follow us on Instagram

Blog

Welcome to The Hague

Follow Hotel Indigo The Hague